Aké veľké zviera je vlastne Sulík

Dávno som nespomínal Sulíka. Nebudem riešiť jeho šarvátku s Matovičom ani iné vyhlásenia. Pozrieme sa do jeho minulosti a zistíme, ako sa jeho činy pretavili do prítomnosti.

V prvom rade vám chcem pripomenúť, že to bol Sulík, kto sa nehanbil dať si na tričko nápis Jebem na Alianciu za Rodinu. Síce v skrátenej „zakódovanej“ verzii, ale vyhlásenie hovorí jasnou rečou. A hovorí to rečou mladých. Išlo o úpravu sloganu JBMNT, ktorý sa vtedy objavil na oblečení mládeže a bol aj názvom rapovej pesničky. Na danom tričku bol aj ďalší detail. Zarámované boli len dve slová – JBM a RDN. Takže tu máte hodnoty, aké Sulík vyznával a zjavne ešte stále vyznáva. Tak sa dnes nečudujte, že sem volá Geissenovcov a nerieši to podstatné, napr. Mochovce a stav priemyslu.

Mimochodom, je to rovnako trápne a zároveň nebezpečné tričko ako napríklad Ľuďom jebe, s ktorým sa dá stretnúť pomerne dlho. Žiaden politik by nemal spadnúť do toho, aby sa producíroval s takýmto nápisom. Sulík tú čiaru prekročil. V podstate povedal, že úplne kašle na svojho názorového oponenta. Písal sa rok 2015 a ľudia zrejme zabudli, keď ho znovu zvolili.

Skutočnú odpoveď na otázku z nadpisu článku nám dá jeho potomstvo. Teda k čomu vychoval svoje deti, pretože oni sú obrazom svojich rodičov. Sulíkov syn Filip Sulík potiahol nápis trička svojho otca do extrému. Postavil novú sociálnu sieť You dare. V skratke ide o to, že v nej postavíte výzvu a stanovíte si cenu, za ktorú tú výzvu spravíte. Lenže medzi zaujímavými výzvami je aj množstvo odpadu typu Zjedz hovno. Potom už len treba čakať, kým sa vyskladá dostatok znudených alebo úchylných užívateľov. Presne takto to skončí, ak nakódujete mozog mladých posolstvom JBMNT.

Sulík je na svojho syna pyšný, ale psychológovia bijú na poplach už od pandémie. Poruchy správania, nárast domáceho násilia, nárast sebapoškodzovania a samovrážd, ktorých presné čísla sa po dohode s médiami celosvetovo nezverejňujú. Vzorku vyššie spomenutého vidím na vlastné oči aj v škole. V Británii nedávno zomrel 12-ročný Archie, ktorý sa zapojil do výzvy (challenge), kto vydrží najdlhšie bez dychu. Matka ho našla uškrteného opaskom.

Na podobné aktivity sa preto nedá napísať nič iné, ako zverstvo. Sulík rozhoduje o tom, či budeme mať v zime dostatok energie na normálny život. Dokedy dovolíme šialencom riadiť štát a vôbec vystupovať v médiách?

Druhá výzva smeruje k rodičom – nezanedbávať deti a nenechať ich napospas šialencom, ktorý pre nich vymyslia len ďalšiu chorú a v podstate antisociálnu sieť. Chceme mať generáciu detí, ktoré budú za peniaze uzatvárať stávky kto zje psie exkrementy alebo deti, z ktorých vyrastú šikovní a morálni odborníci?

Foto: Image by kues on Freepik.com

Bol článok zaujímavý? Pošli ďalej

2 komentáre k “Aké veľké zviera je vlastne Sulík”

  1. Sulík svojho času odpratal Radičovej (Dzurindovu) vládu a umožnil nástup SMERu. Vyzerá to tak, že odprace aj terajšiu vládu a umožní nástup komu? Matovič ohlásil, že novej koalícii HLAS-SaS-PS.
    Matovičove ohlásenia zvyknú byť ohlásením diskreditácie a odstavenia od moci tých, ktorých sa ohlásenia týkajú.
    Ohlásil na sociálnej sieti, že nebude „tancovať, ako ujo píska“ a odišiel na dovolenku s rodinou do Španielska.
    Ono je to ohlásenie na sieti celkovo zaujímavé, veď posúďte: „Pripraviť rodinu o rodinné dovolenky, lebo tatko musí bojovať najprv voči mafii, ktorá štát ovládla, a potom voči tým, ktorí ju chcú silou-mocou späť, je hlúpe (jasné naznačenie toho, kam odišla mafia z dôb „leboFico“, plus poukázanie aj na ďalšie mafiánske kruhy v pozadí za SaS a PS). Ja som to urobil a do smrti si to budem vyčítať. S babami sme si preto povedali, že na konci prázdnin pôjdeme na blind do Španielska. Keď potom prišiel kolega so svojím obsesívnym ultimátom, opäť som stál pred otázkou, či uprednostním baby, alebo budem tancovať, ako ujo píska. Som rád, že baby mu tentokrát dali KO v prvom kole a ja som s radosťou neprotestoval,“ – to KO v prvom kole je veľmi zaujímavá štylizácia. Takisto „baby, rodina…“ – evokujú tradičné hodnoty, národný štát…
    „Verchuška“ chce opätovne zabrániť národu osláviť SNP v Banskej Bystrici… Minulý rok im to prešlo, toho roku Matovič radšej zdúchol aj s rodinou na dovolenku…

  2. Pomaly to bude ako s klaunom-Jeľcinom v Rusku , narobil veľké škody , ale vďaka nemu prišiel Putin. U nás obdoba s klaunov-Matelkom , tiež narobil veľké škody. Koho nám vlastne prinesie?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *