Vojenská dohoda prešla Národnou radou

Namiesto hnevu si treba zachovať chladnú hlavu, pretože to nie je posledný krok. Tak ako nakoniec padlo heslo So Sovietskym zväzom na večné časy, rovnako môže padnúť verzia  s Amerikou.

Aké kroky by mali nasledovať? V prvom rade sa pozrieť na hlasovanie a kto sa ako vyfarbil. Kompletné výsledky nájdete priamo na stránke NRSR. Z nich je jasné, že v OĽANO našli odvahu hlasovať proti len dvaja. SaS hlasovala kompletne za, zmiešané to bolo v Sme rodina. Boris Kollár bol jediný, ktorý sa zdržal hlasovania. 10 poslancov chýbalo. Za hlasovalo 79 ľudí, proti bolo 60.

Naď s Korčokom aj Čaputovou si už vizitiek vystavili niekoľko. Teraz definitívnu bodku za svojim politickým pôsobením urobili poslanci vládnej koalície aj niektorí nezaradení poslanci. Nám zostáva cibriť svoju pamäť a nedopustiť (napr. pri voľbách), aby podobní ľudia kedykoľvek v budúcnosti zastávali verejnú funkciu alebo niečo riadili.

Zmluva je podpísaná, nasledovať budú petície za referendum. Mimo nich sa ale bude samozrejme ďalej odvíjať vývoj na Ukrajine, aj vývoj medzi USA a Ruskom s Čínou. Ešte veľa vody pretečie vo Váhu, kým sa zmluva začne reálne napĺňať. Ak sa v budúcnosti zistí, že bola podpísaná pokútnym spôsobom, stále platí Viedenský dohovor a takto získané podpisy urobia zmluvu neplatnou so všetkými ďalšími následkami.

Po slovensky povedané, žiadna kaša sa neje taká horúca, aká sa navarila.

Foto: PixabayPexels

Bol článok zaujímavý? Pošli ďalej

3 komentáre k “Vojenská dohoda prešla Národnou radou”

  1. Ahoj Kulich. Vážim si Tvoju rozvahu a odhad. Len podľa mňa výrokom o vode vo Váhu strieľaš vedľa. Už o pár dní tu máš pár tisíc amerických vojakov na fiktívne cvičenie. Nazvime to pravým menom – rekognoskácia terénu. A ak nie všetci, tak veľká časť už na Slovensku aj zostane a začne si užívať výdobytky čerstvo schválenej zmluvy. Preto ten „nejasný“ zhon v národnej rade.

    1. Snažím sa na veci pozerať zo širšej perspektívy. Teda nielen z pohľadu jednej zmluvičky, jednej z mnohých. Nemali by sme si myslieť, že sme pupok sveta a že práve my pomôžeme Američanom nejakým zásadným spôsobom. Rovnako tak do rovnice započítavam ďalšie faktory, ktoré môžu celé americké dobrodružstvo zabrzdiť v rozlete. Ako povedal Jakubisko ústami jednej postavy vo svojom filme – na vojnu potrebuješ peniaze, peníze, peněži. Pár tisíc vojakov síce došlo do Poľska a Rumunska, ktoré sú omnoho viac vymasírované ako my, ale to môžu byť kľudne poslední vojaci, ktorí do nášho priestoru prišli. A ako ušli z Afganistanu, podobne môžu nakoniec utekať aj od nás, aj keď pre iné dôvody (nemáme Taliban ani také spôsoby, pôjde to skrátka inak). Ďalšia vec – neberiem informácie z tlače absolútne. Pár tisíc vojakov na papieri alebo v článku síce vyzerá dobre, ale realita môže byť nakoniec úplne iná. A s najväčšou pravdepodobnosťou aj je iná. Tak ma naučila prax. Noviny informujú nepresne a neskoro. Plus majú informácie len z oficiálnych zdrojov a tie mlžia, blafujú, klamú, prekrúcajú, zahovárajú…

      A na záver, programujem ich odchod, nie ich zotrvanie. Týmto smerom posielam svoje myšlienky aj celkové nastavenie. Programovanie nefunguje len v PC ;-)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *